Nu de eerste 3 maanden voor € 4,95

Wij MKB Brandstof

Pitstop bij John, over rijcomfort en duurzaamheid

John Heidenreich gebruikt onze autopas al 15 jaar! #mijlpaal

Inventech Benelux B.V. is gespecialiseerd in het bieden van technisch hoogwaardige analyse-oplossingen voor laboratoria en de procesindustrie. En John is er al vanaf het eerste uur bij. Hij richtte Inventech op met twee compagnons in 2001. Het bedrijf bestaat uit acht personeelsleden in totaal en is gevestigd in Oosterhout. Inventech Benelux B.V. levert jaarlijks aan ruim 500 bedrijven analyse-oplossingen om producten en processen kostenbesparend en duurzaam te optimaliseren.

"Met een elektrische auto heb je gewoon een soepele verplaatsing"

Merken jullie verandering sinds corona?

Aan het begin van corona wist John niet wat hij kon verwachten. “We waren op onze hoede. Maar nu kan ik zeggen dat het goed gaat.” Inventech had zelfs meer orders dan in 2019. John werkt 1 á 2 keer per week op kantoor. Dat is goed te doen qua social distancing. De servicemonteurs gaan natuurlijk wel langs bij klanten, maar daar worden goede afspraken over gemaakt. En wat thuis kan wordt ook thuis gedaan. “Dit wordt toch een beetje het nieuwe normaal, we moeten roeien met de riemen die we hebben”, zegt John. Toch vindt hij ook het intermenselijke nodig. “Klantcontact blijft, je kan niet alles afvangen met Windows Teams.”

Hoe belangrijk is verduurzamen voor je bedrijf?

“Duurzaamheid houdt ons zeker bezig. Met analyse-oplossingen kan vaak op meerdere terreinen winst worden geboekt en één daarvan is duurzaamheid. Zo wordt één van onze analyse-oplossingen gebruikt om de stoffen in gebruikte autobanden te upcyclen. Dat zorgt voor veel minder CO2 uitstoot, dan wanneer ze opnieuw gemaakt moeten worden. Maar ons gaat het er natuurlijk vooral om dat klanten accuraat en snel kunnen meten; dat maakt dit soort innovaties mogelijk.” Zowel John als zijn collega’s rijden in (semi)elektrische auto’s. “Het gaat voor mij om het rijcomfort, met een elektrische auto heb je gewoon een soepele verplaatsing én het is een automaat. Dat is handig als je veel in de auto zit.” Toch vertelt John ons ook lachend over zijn jongensdroom: rijden in een Audi RS. “Maar ja, dat is leuk voor één dag, niet als je lange stukken moet rijden.”

Hoe kwamen jullie met MKB Brandstof in aanraking?

John bekent eerlijk: “Dat weet ik niet meer. Financiële zaken worden voornamelijk door mijn compagnon opgepakt, daar is hij meer in thuis en vertrouwd dan ik. Zet mij maar neer voor een groep mensen.” John gebruikt natuurlijk wel onze autopas. “Naar volle tevredenheid, dat mag ook gezegd worden”, zegt hij glimlachend terwijl hij zijn pas in de lucht houdt. “Als alles goed werkt en een bedrijf mijn vragen goed oplost, ben ik blij. We houden niet van veel crediteuren, dus als de administratie goed geregeld is (lees: als er zo min mogelijk gedoe is rondom de administratie) zijn we tevreden.”

Inventech Benelux B.V.

Om het 15-jarige jubileum met Inventech Benelux B.V. te vieren hebben we onze senior sales accountmanager Dennis op pad gestuurd met cadeaus (hij maakte deze foto).

Deel dit artikel