Nu de eerste 3 maanden voor € 4,95

Wij MKB Brandstof

Pitstop bij Cynthia, over aandacht voor je werknemers

Holland Goot heeft een mooie kijk op werkplezier en -veiligheid.

Over het bedrijf

Holland Goot is sinds 1995 actief met het fabriceren, leveren en monteren van naadloze aluminium dakgoten en aanverwante aluminium producten in de Benelux. De dakgoten zijn perfect op maat doordat de gewenste dakgoot op locatie wordt ingemeten en geproduceerd. Doordat de dakgoot uit één stuk wordt gemaakt gaat deze veel langer mee én is lekkage nagenoeg uitgesloten. Dat maakt het ook nog eens duurzaam, win-win. Cynthia werkt al drie jaar bij Holland Goot als officemanager. Zij zorgt ervoor dat alles soepel verloopt op kantoor van planning tot de beste kop koffie. Het bedrijf heeft op dit moment zo’n 12 medewerkers in dienst.

Merken jullie verandering sinds corona?

“Ook wij merken daar wel het een en ander van”

Hoewel Holland Goot beschikbaar is voor zowel particulieren als bedrijven, werken ze toch voornamelijk voor bedrijven (aannemers). Ze werken momenteel aan verschillende grote nieuwbouw- en renovatieklussen.

Aan het begin van corona had een leverancier uit Italië een langere levertijd waardoor sommige materialen tijdelijk niet leverbaar waren. “Dat was best wel problematisch, maar gelukkig zijn we daar vroegtijdig op ingesprongen door een grotere voorraad op te slaan.”

De monteurs van Holland Goot werken voornamelijk op bouwterreinen waar de veiligheid goed gewaarborgd is. Iedereen heeft de ruimte en draagt beschermende kleding. En wordt er wel op locatie gewerkt dan hebben de monteurs RIVM formulieren in de bus liggen en doen ze een LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse). Veiliger kan bijna niet. Cynthia werkt zelf voornamelijk op kantoor. Haar werkzaamheden zijn thuis niet goed uit te voeren. Gelukkig is alles op kantoor ook corona-proof gemaakt.

Aandacht voor je medewerkers

Een van hun monteurs moet eigenlijk geopereerd worden, maar doordat reguliere zorg in verband met corona helaas wat lastiger is staat hij op een wachtlijst. Mooi om te zien dat Holland Goot er alles aan doet om deze medewerker te helpen. Ze gaan zelfs op zoek naar een privékliniek (wat intussen ook gelukt is) zodat hij hopelijk snel weer op de been is.

“Wij vinden loyaliteit en aandacht voor onze medewerkers belangrijk, daarmee maak je het verschil.”

Hoe belangrijk is verduurzamen voor je bedrijf?

“Doordat de dakgoten voornamelijk van gerecycled aluminium worden gemaakt proberen wij ons steentje bij te dragen aan het milieu. Aluminium heeft een langere levensduur dan de traditionele materialen waaruit dakgoten worden gemaakt. Het is daarnaast ook nog eens zeer sterk materiaal en goed bestand tegen invloeden van buitenaf.” Zo hebben ze in de agrarische sector loodsen en schuren verstevigd met aluminium producten, dat is langdurig bestendig tegen de ammoniak dampen die daar vrijkomen.

Wat is belangrijk voor jullie als het gaat om de autopas van MKB Brandstof?

“De diversiteit en het grote aanbod waar de pas gebruikt kan worden. Als ik vragen heb lossen jullie die snel en goed op. En ik vind het belangrijk dat de autopas snel geleverd wordt. Daarnaast gebruik ik jullie dashboard om het verbruik te monitoren, jullie systeem is eenvoudig en dus gebruiksvriendelijk.” Cynthia gaf ook een verbeterpunt door: graag een filter op beëindigde passen in het online dashboard. Mooi dat dit al op ons lijstje verbeterpunten voor januari staat.

Deel dit artikel